Oppdatering om koronasituasjonen

Postet av Gro Janine Kristiansen Steensby den 3. Apr 2020


I Soon Tennisklubb ser vi frem til at vi kan begynne å spille i anlegget, og vi er klar over at mange venter på nettopp det! Vi gleder oss til å komme i gang, men må samtidig være forsiktig med smittefaren, særlig i hallen. Klubben og Son Tennis Akademi har kommet til at vi holder stengt også over påsken, og vil gjøre en ny vurdering en av de første dagene etter 2. påskedag. Da har vi også fått myndighetenes oppdaterte vurderinger 8. april. Dette følger Vestby kommunes vurderinger per 2. april. Kommunes føringer og anbefalinger er det viktigste i våre vurderinger, sammen med idrettsforbundet/Norges Tennisforbund.

Norges Tennisforbund har gått ut med følgende anbefaling til alle tennisklubber etter helsemyndighetenes oppdaterte retningslinjer onsdag 1. april:
Norges Tennisforbund kan ennå ikke anbefale tennisspill.

NIF og Helsedirektoratet la i en pressekonferanse i dag frem nye råd til idretten som åpner opp for mer idrettsaktivitet. Grunnregel er maks 5 personer og to meters avstand. I tillegg er de spesifikke på at ingen skal ta på samme utstyr med hendene. Basert på dette anbefaler NTF ikke tennisspill i perioden vi er inne i akkurat nå under Koronakrisen. Grunnen til dette er at utstyret, derav ballene, kan være smittebærere. Unntaket er hvis man spiller med mennesker man bor under samme tak med (familie).

NTF minner om at alle medlemmer og klubber må følge Smittevernsloven, og klubber som ikke makter å overholde dette, bør holdes stengt. NTF vil fremover ha tett dialog med Helsedirektoratet/NIF om forholdet rundt utstyr og baller.

NTF oppfordrer til slutt alle medlemmer og klubber til å følge reglene fra Helsedirektoratet. Hvis ikke vil man ødelegge for hele idretten ved at det kommer nye innstramminger.

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/norges-idrettsforbund-onsker-helsedirektoratets-nye-avklaringer-for-idrettsaktivitet-velkommen/?fbclid=IwAR19iMOnBAeA9jYQ9T3BQwFnvAcuaEfB044jY8_b1rVA0uvRcfOThdmGpHE

NTF vil fremover komme med oppdateringer på sin egen Facebookside og her på denne siden på tennis.no :
https://www.facebook.com/norgestennisforbund/

Hold tennisen i gang likevel :-)
Prøv å spille på veggen, i gata eller på terrassen for å holde feelingen vedlike! Husk også at du kan filme dine egne slag og sende de til STA for videoanalyse! Send filmsnutt av slagene dine til thomas@sontennisakademi.no eller andreas@sontennisakademi.no
Ellers kan vi anbefale å se tennis på Eurosport eller Youtube for underholdning, men også for å lære mer! VI SAVNER Å VÆRE PÅ BANEN SAMMEN MED DERE!!!!!

Dugnad på utebanene
Det er store områder og god plass på våre baner, så vi håper vi å komme i gang med dugnader så snart som mulig. Vi kommer med ytterligere informasjon når vi vet mer.

Soon Tennisklubb kommer tilbake med mer informasjon så snart som mulig.

Styret & STA


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.